"Snježna kraljica" smješta nas na kartu najviše razine svjetskoga skijanja

  • Slika /Vijesti/2020/01 siječanj/4 siječnja/ENczrN1X0AEYPMr.jpg

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je na Sljemenu nazočio 2. vožnji ženskog slaloma Audi FIS Svjetskog kupa "Snow Queen Trophy 2020".

Izrazivši zadovoljstvo održavanjem još jedne Snježne kraljice na zagrebačkom Sljemenu, premijer je natjecanje ocijenio kao važan sportski događaj za grad Zagreb i Hrvatsku.
 
"Čestitam Hrvatskom skijaškom savezu na ustrajnosti u organizaciji ove velike utrke koja nas smješta na kartu najviše razine svjetskoga skijanja", rekao je Plenković.
 
Rekao je da je i ministar turizma Gari Cappelli zadovoljan jako dobrom blagdanskom posjećenosti Zagreba.
 
Plenković je izrazio žaljenje što hrvatska skijašica Leona Popović nije ušla u drugu vožnju. "Želimo joj puno uspjeha i velikih sportskih rezultata u budućnosti", rekao je premijer.
 
Na Sljemenu je premijer komentirao i vijest o smrti Zdravka Tomca.
 
Odlazak Zdravka Tomca gubitak je za hrvatsko društvo i hrvatsku politiku
 
"Izuzetno mi je žao, moja sućut obitelji profesora Tomca kojeg sam poznavao dugi niz godina. Tomac je  ostavio veliki trag u hrvatskoj politici dok je bio u Vladi, u Hrvatskom saboru i kao plodan autor. Zaista mi je žao, to je gubitak za hrvatsko društvo i hrvatsku politiku", zaključio je Plenković
 
Uz predsjednika Plenkovića danas su na Sljemenu ženskom slalomu "Snježne kraljice" nazočili i potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić, te ministar turizma Gari Cappelli.


Pisane vijesti