Središnji državni ured za demografiju i mlade: Vlada nastavlja s aktivnostima u cilju boljeg ostvarivanja prava mladih

Središnji državni ured za demografiju i mlade pozvao je u srijedu mlade, na njihov međunarodni dan, da odgovornim ponašanjem budu primjer i nositelji globalne inicijative podizanja svijesti o "novom normalnom" i jačanju međugeneracijske solidarnosti i dijaloga.
 
Tema Međunarodnog dana mladih 2020. je "Angažiranje mladih za globalno djelovanje“ kojom se želi istaknuti načine na koje sudjelovanje mladih na lokalnoj, nacionalnoj i globalnoj razini obogaćuje nacionalne i multilateralne institucije i procese.
 
Cilj je izvući pouke o tome na koji se način zastupljenost i djelovanje mladih u formalnoj institucionalnoj politici može značajno uvećati.
 
"Na Međunarodni dan mladih 2020. želimo naglasiti važnost aktivne participacije mladih. Lokalne, nacionalne i globalne institucije trebaju postati inkluzivnije i ojačati mlade za provođenje globalnih akcija i dostizanje njihovih ciljeva", stoji u čestitki Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.
 
Budite primjer i nositelji globalne inicijative podizanja svijesti o "novom normalnom"
 
Pozvao je mlade da "u ovim izazovnim vremenima u kojima smo suočeni s pandemijom COVID-19, odgovornim ponašanjem budu primjer i nositelji globalne inicijative podizanja svijesti o "novom normalnom" i jačanju međugeneracijske solidarnosti i dijaloga kako bi zaštitili svoje najbliže i osigurali svoju budućnost".
 
Zahvaljuje svim mladima koji svojim znanjem, idejama i aktivnostima pridonose unaprjeđenju javnih politika za mlade te poboljšanju kvalitete života svih građana Hrvatske.
 
Vlada RH nastavit će, najavljuje Ured, provoditi aktivnosti koje otvaraju mogućnosti i bolje uvjete u ostvarivanju prava mladih, zadovoljavanju njihovih potreba te potiču aktivno sudjelovanje mladih u društvu na lokalnoj, državnoj, ali i europskoj razini.
 
Posebna pažnja posvećivat će se, dodaju, poticanju uključivanja mladih u stvaranje uvjeta za osobni razvoj i razvoj društva u cjelini, osiguravanjem sigurnijeg okruženja za rad, osobni napredak i podizanje obitelji.
 
Poziv mladima na aktivno uključivanje u unaprijeđene hrvatske politike za mlade

 
U želji da okvir za kvalitetniji život mladih donose u suradnji s mladim ljudima i organizacijama mladih, Središnji državni ured za demografiju i mlade poziva mlade na aktivno uključivanje u unaprijeđene hrvatske politike za mlade, osobito kroz rad savjeta mladih na lokalnoj i regionalnoj razini te Savjeta za mlade Vlade, na nacionalnoj razini, ali i kroz aktivnosti udruga mladih i za mlade te drugih inicijativa.
 
Poručuje da svoja vrata otvara svim mladima koji svojim znanjem, iskustvom i inicijativama žele sudjelovati u stvaranju naše svakodnevnice i doprinijeti podizanju kvalitete života u Hrvatskoj.
 
"Sretan vam 12. kolovoza, Međunarodni dan mladih uz želju da glas mladih postane pokretač u našem društvu koji se čuje i poštuje", stoji u čestitki.
 
Međunarodnim danom mladih, 12. kolovoza, proglasila je Opća skupština Ujedinjenih naroda 1999. godine i od tada taj dan obilježava sva postignuća mladih i potiče njihovo još šire sudjelovanje u zajednici.
 
Izvor: Hina / Vlada
 

Pisane vijesti