Svečano potpisivanje ugovora za jačanje ljudskih potencijala za korištenje EU fondova

U Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u petak, 26. listopada 2012., bit će upriličeno svečano potpisivanje ugovora s 21 predstavnikom regionalnih razvojnih agencija za program 'Jačanje ljudskih potencijala na lokalnoj i regionalnoj razini za učinkovitu pripremu i korištenje fondova Europske unije'.

Konferencija za novinare povodom ovog događaja održat će se u atriju Ministarstva, (Trg kralja Petra Krešimira IV. br. 1), u 11.30 sati. Prisustvovat će joj potpredsjednik Vlade i ministar Branko Grčić te predstavnici regionalnih razvojnih agencija u ime kojih će se prisutnima obratiti Boris Sabatti, direktor Istarske razvojne agencije IDA.

Cilj navedenog programa je edukacija oko 1160 zaposlenika jedinica lokalne i regionalne samouprave o svim ključnim elementima procesa pripreme i prijave projekata za povlačenje sredstava iz EU fondova. Edukacijom će se obraditi teme kao što su strukturni i Kohezijski fond, programi Europske Unije, upravljanje projektnim ciklusom, javna nabava, upravljanje nepravilnostima i rizicima itd.



Najave