Tramišak potpisala ugovor od 369 milijuna kuna za nabavku zaštitne opreme

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak potpisala je u utorak ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Zaštita i očuvanje zdravstvenog sustava i javnog zdravlja nabavom medicinske i zaštitne opreme u borbi protiv covida-19“.

Ukupna vrijednost projekta je 369.146.578 kuna i u cijelosti je financiran sredstvima iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova, priopćilo je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Projekt izravne dodjele bespovratnih sredstava je rezultat potrebe za hitnom intervencijom kako bi se pomoglo hrvatskom zdravstvenom sustavu i kako bi se u što većem opsegu zaštitilo javno zdravlje za vrijeme epidemije.

Projektom će se opremati medicinskom i zaštitnom opremom sve ustanove, organizacije i tijela državne uprave u Hrvatskoj zaduženi za provedbu aktivnosti i mjera kojima je cilj smanjenje rizika od širenja pandemije.

Primarno će se opremati bolničke zdravstvene ustanove, zavodi za javno zdravstvo, zavodi za hitnu medicinu, domovi zdravlja, ali prema potrebi i socijalne ustanove, civilna zaštita, državni inspektorat, MUP i ostale ustanove, organizacije i tijela pod uvjetom da su dio sustava za borbu protiv covida-19.

Korisnik projekta je Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja (Ravnateljstvo za robne zalihe), stoji u priopćenju.

Izvor: Hina

Pisane vijesti