U promet puštena obilaznica Omiša vrijedna više od 20 milijuna eura

  • Slika /Vijesti/2024/Svibanj/27 svibnja/HN20240527553033.jpg

Obilaznica Omiša dugačka četiri kilometra, s dva tunela i mostom 70 metara iznad Cetine službeno je puštena u promet, a vrijednost radova iznosila je više od 20 milijuna eura.

"Ova obilaznica je vrijedna  više od 20 milijuna eura, a njome se Omiš spaja s prometnicom prema Splitu i Trogiru te će doprinijeti smanjenju prometnih gužvi na omiškom području", izjavio je potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. 
 
Najavio je da će idućega tjedna biti raspisan javni natječaj za izgradnju 4,5 kilometra ceste u smjeru Dugog Rata, procijenjene vrijednosti 80 milijuna eura.
 
Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić naglasio je iznimnu važnost ove obilaznice za rasterećenja prometa u Omišu.
 
"Omiš je pod prometnim pritiskom, dnevno u ljetnim mjesecima kroz taj grad prođe 19 tisuća vozila, a veliki je broj i pješaka te je ova prometnica doprinos rješavanju tih prometnih poteškoća", rekao je Škorić, dodavši da je ta obilaznica važna i zbog izgradnje gradske luke  u tom gradu.
 
U izjavi za medije ministar Butković je kazao da je razgovarao s mještanima Tugara, nezadovoljnima zbog neriješenog pitanja prometne sigurnosti u njihovom mjestu, te poručio da će Vlada financijski pomoći da se obnovi cesta u Tugarima.
 
Izvor: Hina/Vlada

Pisane vijesti | Oleg Butković