Ugovor vrijedan 90 milijuna kuna za bolnicu konkretna je i opipljiva pomoć

  • Slika /Vijesti/2017/02 veljača/23 veljače/dsc_1314_33070192615_o.jpg

Tom prigodom premijer Plenković čestitao je ravnatelju bolnice dr. Dujmenoviću na potpisivanju ugovora za dva važna projekta čija vrijednost jest 90 milijuna kuna, od čega je iznos od 70 milijuna kuna financiran od strane Europske unije. Riječ je o "vrlo konkretnoj i opipljivoj pomoći" ocijenio je predsjednik Vlade i podsjetio da je prije nekoliko tjedana slično potpisivanje bilo i u Vladi RH. "Uvjeren sam da će i dnevne kirurgije i hitan prijem od ovoga potpisivanja imati koristi i osigurati puno višu kvalitetu zdravstvene zaštite svih građana Sisačko-moslavačke županije",  zaključio je.
 
Ugovore su potpisali Gabrijela Žalac, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Tomislav Dujmenović, ravnatelj Opće bolnice "Dr. Ivo Peidišić" Sisak, i Tomislav Petric, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije.
 
Ministrica Žalac istaknula je da je ukupna vrijednost Ugovora 59.363.960,00 kuna, a od čega je 50 milijuna kuna bespovratnih EU sredstva iz Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.", što iznosi 84 posto ukupnih sredstava. Kada je riječ o drugom ugovoru koji se odnosi na objedinjeni hitni i bolnički prijem, ministrica je pojasnila da se radi o ograničenom pozivu koji se odnosi na 173 milijuna kuna koji su na raspolaganju iz operativnog programa. Izrazila je uvjerenje da će se značajno povećati alokacije sredstava i omogućiti da se sredstva što prije moguće iskoriste.
 
Resorni ministar Kujundžić kazao je da je ovo danas potvrda da medicina u Sisačko-moslavačkoj županiji prati suvremene tijekove u medicini, te istaknuo "dnevna bolnica, jednodnevna kirurgija i objedinjeni hitni prijem je trend suvremene svjetske medicine". Izrazio je zadovoljstvo što će od potpisivanja ovih ugovora najviše koristi imati stanovnici Sisačko-moslavačke županije, no i šire.
 
U ime domaćina premijeru Plenkoviću i svim članovima Vlade zahvalili su Ivo Žinić, župan sisačko-moslavački i Kristina Ikić Baniček, gradonačelnica Grada Siska. 

Pisane vijesti