Vaša postignuća na najbolji način rezimiraju izvrsnost hrvatskog poduzetništva i zdravo stanje gospodarstva

Predsjednik Vlade Andrej Plenković večeras je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici sudjelovao na svečanosti dodjele nagrada "Zlatna kuna", koje Hrvatska gospodarska komora dodjeljuje u osam kategorija - za mala, srednja i velika trgovačka društva, najuspješnijoj banci i društvu za osiguranje, najboljem post startup-u te za inovaciju i životno djelo.

U prigodnome obraćanju nazočnima predsjednik Vlade Andrej Plenković čestitao je dobitnicima naglasivši kako dodjela nagrada "Zlatna kuna" na najbolji način rezimira izvrsnost hrvatskog poduzetništva i kvalitetu stanja hrvatskoga gospodarstva.
 
Nagrađena postignuća pozdravio je kao veliki doprinos rastu hrvatskoga gospodarstva, našoj konkurentnosti i inovativnosti na domaćem i izvoznim tržištima.
 
" Vlada je u protekle tri godine nastojala olakšati vaše poslovanje, rasteretiti vas brojnih davanja, što poreza, kroz ova četiri kruga od 9 milijardi kuna, administrativnoga rasterećenja od 2,5 milijardi kuna, do reformi koje imaju cilj da vaš rad bude jednostavniji i lakši", rekao je Plenković.
 
Naglasio je da hrvatsko članstvo u Europskoj uniji svima omogućuje bolje i učinkovitije poslovanje.
 
"To znači da je hrvatski pravni sustav, naš gospodarski okvir, predvidljiv i pouzdan i da politika koju vodimo svima vama omogućuje da bolje poslujete, a vaši zaposlenici budu zadovoljni."
 
Hrvatska je ostvarila zdrav rast i najvažnija poruka mandata je da trošimo onoliko koliko zarađujemo
 
"Drago mi je da je Hrvatska u proteklom razdoblju ostvarila zdravi gospodarski rast i to je možda najvažnija poruka cijeloga mandata ove Vlade, da trošimo onoliko koliko zarađujemo. Takvu vrstu ostavštine gledamo od prvoga dana našeg mandata za budućnost. Tom politikom vjerujem da smo uspjeli riješili pitanje prekomjernog proračunskog manjka i makroekonomskih neravnoteža, povratak u investicijski rejting i vrlo čvrst, jasan put prema ispunjavanju kriterija za ulazak u europodručje. Prvi korak bit će Europski tečajni mehanizam 2. Za sve vas to će značiti samo plusu vašem poslovanju", zaključio je Plenković, čestitavši još jednom uime Vlade dobitnicima nagrada.
 
U pratnji predsjednika Vlade na dodjeli nagrada "Zlatna kuna" bili su ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, ministar državne imovine Mario Banožić, ministar uprave Ivan Malenica i ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović.


Pisane vijesti