Vijesti iz EK - DiscoverEU: 12.000 putnih karata za osamnaestogodišnjake koji 2019. žele putovati Europom

Europska komisija pokreće drugi krug inicijative DiscoverEU.
 
Od jučer u podne do utorka, 11. prosinca u podne (po srednjoeuropskom vremenu) mladi u dobi od 18 godina moći će se prijaviti za putne karte koje će ih sljedećeg ljeta odvesti na putovanje Europom.
 
U uspješnom prvom krugu priliku za putovanje Europom u razdoblju od srpnja do rujna 2018. dobilo je 15.000 mladih. Mnogi od njih sudjelovali su u raznim događanjima povodom Europske godine kulturne baštine.
 
 „Divno je vidjeti da su mladi prihvatili ovu novu priliku za istraživanje europskih kultura i tradicija, upoznavanje s različitostima u Europi te sklapanje prijateljstava koja se inače ne bi dogodila. U prvom krugu uvjerili smo se da mladi putovanjem jačaju svoje samopouzdanje i jezične vještine te uče preuzimati inicijativu. DiscoverEU nije samo prilika za putovanje, nego i priprema za život,“ izjavio je Tibor Navracsics, povjerenik za obrazovanje, kulturu, mlade i sport.
 
Komisija u ovom krugu na prijavu posebno potiče mlade s posebnim potrebama ili suočene s društvenim izazovima. Osobama s posebnim potrebama Komisija će dati informacije i savjete te im nadoknaditi troškove posebne pomoći (npr. osoba u pratnji ili pas vodič za slabovidne sudionike).
 
Dodatne informacije dostupne su na Europskom portalu za mlade, stranici European Youth na Facebooku i na profilu European Youth na Twitteru. Objavljeni su priopćenje za medije i memorandum.
 
 
Izvor: Europska komisija
 

Pisane vijesti