Vlada i Zagrebačka nadbiskupija potpisale sporazum o međusobnom darivanju nekretnina

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/vlada_i_zagrebacka_nadbiskupija_potpisale_sporazum_o_medusobnom_darivanju_nekretnina.jpg

ZAGREB, 4. prosinca 2009. (Hina) - U hrvatskoj Vladi potpisan je danas sporazum o međusobnom darivanju nekretnina između države i Zagrebačke nadbiskupije kojim je otvorena mogućnost za uspostavu bjelovarsko-križevačke biskupije.

Premijerka Jadranka Kosor, zagrebački nadbiskup Josip Bozanić, župnik crkve sv. Marka Križevčanina Mario Kušenić te ravnatelj Državnog arhiva u Bjelovaru Željko Pleskalt potpisali su sporazum kojim se Zagrebačkoj nadbiskupiji dodjeljuje zgrada u Bjelovaru, a nadbiskupija se odriče prava da traži povrat zemljišta na području župe sv. Marka.

"To je sporazum o međusobnom darivanju, a nadbiskupija će k tome vladi dati šest milijuna kuna kao razliku koja se konstatirala u procjeni obiju nekretnina", rekao je nakon potpisivanja kardinal Bozanić. Naglasio je da se današnjim potpisivanjem otvara mogućnost za uspostavu bjelovarsko-križevačke biskupije u Bjelovaru. U zgradi koju dobiva Zagrebačka nadbiskupija postavit će se, naime, središnja ustanova nove biskupije.

Kosor je naglasila da je današnjim potpisivanjem dana snažna potpora osnutku bjelovarsko-križevačke biskupije.



Pisane vijesti

Dokumenti