Vlada Republike Hrvatske izrazila zadovoljstvo donesenom rezolucijom Europskog parlamenta

Hrvatska Vlada ohrabrena je nizom pozitivnih ocjena i vrednovanja postignutih rezultata u procesu pregovora. Također s pozornošću bilježimo sve sugestije za nastavak potrebnih reformposebno u području pravosuđa i borbe protiv korupcijčemu Vlada Republike Hrvatske već posvećuje najveću pozornost.

Vlada Republike Hrvatske izražava zadovoljstvo današnjom rezolucijom Europskog parlamenta donesenom na temelju izviješća posebnog izvjestitelja EP-a za Hrvatsku Hannesa Swobode. Isto tako hrvatska Vlada pozdravlja činjenicu da je Europski parlament jučer prihvatio takozvano Pieperovo izvješće u kojem također Europski parlament daje potporu hrvatskom članstvu u Europskoj uniji.

Hrvatska Vlada ohrabrena je nizom pozitivnih ocjena i vrednovanja postignutih rezultata u procesu pregovora. Također s pozornošću bilježimo sve sugestije za nastavak potrebnih reformi, posebno u području pravosuđa i borbe protiv korupcije, čemu Vlada Republike Hrvatske već posvećuje najveću pozornost.

Vlada posebno pozdravlja činjenicu da se današnjom rezolucijom prvi puta u službenom dokumentu jedne europske institucije ističe 2009. kao godina mogućeg vremenskog okvira pristupanja Hrvatske EU. Rezolucija Europskog parlamenta dolazi u trenutku kada je Hrvatska u velikoj mjeri odmakla u pregovorima o pristupanju. Pritom ova rezolucija dolazi ne samo kao dragocjen poticaj, već i jasna naznaka uspješnog ishoda.



Pisane vijesti