Vlada: za provedbu nacionalne strategije zaštite od nasilja u obitelji utrošeno više od 22,4 milijuna kuna

ZAGREB, 8. studenog 2007. (Hina) - Tijekom 2005. i 2006. godine za provedbu Nacionalne strategije zaštite od nasilja u obitelji utrošeno je više od 22,4 milijuna kuna, uključujući i potpore nevladinim udrugama, istaknula je potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor koja je na današnjoj sjednici Vlade izvijestila o provedbi strategije u 2005. i 2006. godini.

Nacionalnom strategijom za razdoblje 2005.-2007. razrađeno je ukupno 27 mjera, a u izvješću se navodi da su osobito dobri rezultati postignuti u senzibiliziranju javnosti na problem nasilja u obitelji, na problem žena koje su najčešće žrtve nasilja u obitelji, te problem kršenja prava i interesa djece bilo da su žrtve ili svjedoci nasilja u obitelji.

Vlada je danas podržala i donošenje strategije neovisnog razvoja unutarnje financijske kontrole u javnom sektoru za jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave. Unutarnja kontrola jedan je od najdjelotvornijih načina borbe protiv korupcije od najmanjih jedinica lokalne samouprave do državnog proračuna, poručio je ministar financija Ivan Šuker.

Zaključkom je Vlada prihvatila i ugovor o suradnji s njemačkom vladom koja će tri programa tehničke pomoći pomoći s dva milijun eura.

Riječ je projektima vezanim uz gospodarstvo - poticanje gospodarstva i zapošljavanja, poticaje gospodarstva i zapošljavanja u području prehrambenog gospodarstva, te fond za studije i stručne kadrove.

Sa Svjetskom bankom će se pak sklopiti ugovor o darovnici u iznosu 350.000 eura za jačanje financijskog izvještavanja trgovačkih društava.



Pisane vijesti