Vukovar: Premijer i članovi Vlade s udrugama stradalnika i branitelja

VUKOVAR,19. veljače 2008.(Hina) - Predsjednik Vlade Ivo Sanader susreo se danas s predstavnicima stradalničkih i braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara koji su mu uručili popis sa 17 točaka, za tematiku kojih su zainteresirani.

Nakon sastanka zatvorena za javnost potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor kazala je novinarima kako je riječ o nizu tema koje "tište branitelje, a odnose se na gotovo sve resore u Vladi".

Po njezinim riječima među temama su pitanja poput izgradnje odlagališta otpada životinjskog podrijetla na ulazu u Vukovar, snimanje filma o Vukovaru, izgradnja kanala Dunav - Sava te pitanja u vezi s Fondom hrvatskih branitelja.

"Želim iz Vukovara poručiti kako će svi oni koji žele raspolagati svojim udjelima u Fondu hrvatskih branitelja, a moratorij istječe 12. travnja, to moći i učiniti", kazala je Kosor, dodavši kako je preporuka Ministarstva da se udjeli ne uzimaju jer će Fond svakako rasti u budućnosti.

Izrazila je zadovoljstvo što su u 17 točaka uručenih predsjedniku Vlade branitelji i stradalnici Domovinskog rata pokazali zanimanje i za teme od općeg interesa, a ne isključivo braniteljske.

"Branitelji su zadovoljni onim što Vlada čini", kazala je Kosor, dodavši kako će kao ministrica koordinirati teme na koje su upozorili branitelji te ih dostaviti resornim ministarstvima na razmatranje i rješavanje.

Nakon sastanka s predsjednikom Vlade, dok su novinari uzimali izjavu potpredsjednice Kosor, gradsku vijećnicu napustili su svi predstavnici braniteljskih udruga izbjegavši susret s novinarima.

Predsjednik Vlade Sanader danas je u Vukovaru nazočio savjetovanju "Socijalno partnerstvo za novi razvojni ciklus" Vlade, poslodavaca i sindikata.



Pisane vijesti