Započela nacionalna Kampanja Vijeća Europe za borbu protiv nasilja nad ženama

Predsjednik Vlade dr. sc. Ivo Sanader i potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosou povodu današnjeg Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženamslužbeno su obilježili početak nacionalne Kampanje Vijeća Europe za borbu protiv nasilja nad ženamuključujući obiteljsko nasilje.

Predsjednik Vlade dr. sc. Ivo Sanader i potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, u povodu današnjeg Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, službeno su obilježili početak nacionalne Kampanje Vijeća Europe za borbu protiv nasilja nad ženama, uključujući obiteljsko nasilje. U zgradi Vlade tom prigodom je održana prezentacija aktivnosti nacionalne Kampanje i prijem predstavnika i predstavnica nevladinih udruga koje se bave borbom protiv nasilja nad ženama i u obitelji, a potpredsjednica Kosor simbolično je stavila bedž za borbu protiv nasilja nad ženama predsjedniku Vlade dr. sc. Ivi Sanaderu, izrađen u sklopu Kampanje.
Kampanja za borbu protiv nasilja nad ženama, uključujući obiteljsko nasilje, provodit će se tijekom 2007. i 2008. godine, a sukladno planovima i preporukama Vijeća Europe, u siječnju 2006. godine, pri Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti je osnovan Odbor za provedbu Kampanje za borbu protiv nasilja nad ženama, uključujući obiteljsko nasilje. U sklopu toga pripremljen je i program aktivnosti Kampanje na nacionalnoj razini, čije je ciljeve, strategije i poruke potpredsjednica Kosor izložila na današnjem obilježavanju.




Pisane vijesti