Završeno je drugo kolo nagradnog natjecanja „Bez računa se ne računa“

U drugom kolu nagradnog natjecanja „Bez računa se ne računa“  provjereno je preko milijun računa, a u natjecanju je sudjelovalo skoro 17 000 igrača. Od početka natjecanja bilježi se preko milijun i 800 provjera računa.

Prema statističkim podacima drugog kola nagradnog natjecanja, 61% sudionika su žene, a 39% muškaraci, dok je najviše sudionika u dobnoj skupini od 25 do 45 godina. Po broju prijavljenih računa prednjače Grad Zagreb, Osječko-baranjska, Primorsko-goranska i Splitsko-dalmatinska županija, a djelatnosti iz kojih se najviše provjeravaju računi su trgovina na veliko i malo (64%), djelatnost pružanja smještaja, priprema i usluživanje hrane (16%) te prerađivačka industrija (12%).

Očekivano, najviše je provjera izvršeno putem QR kodova, skoro 90%, dok je neispravnih računa prijavljeno manje od 2%. 
 
Od početka nagradnog natjecanja temeljem prijava neispravnih računa zaprimljenih kroz aplikaciju mPorezna, pokrenuto je 148 nadzora fiskalizacije. Stoga, zahvaljujemo građanima i pozivamo ih da sudjeluju u trećem kolu nagradnog natjecanja, osvajaju vrijedne nagrade i sudjeluju u izgradnji pravednijeg društva.

Pobjednike drugoga kola objavit ćemo javno 30. rujna 2024., na Internet stranicama Porezne uprave nakon što se provjeri ispravnost sakupljenih bodova, a kako bi se osiguralo da su bodovi dobitnika prikupljeni sukladno Pravilima.

Pobjednici prvoga kola objavljeni su na službenoj stranici Nagradnog natjecanja.

Više informacija o nagradnom natjecanju i Pravila potražite na stranicama Porezne uprave te društvenim mrežama Facebook i Instagram.
 

Pisane vijesti