Zmajlović: Nastavit ću jasan smjer koji je zacrtala hrvatska Vlada

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/zmajlovic_nastavit_cu_jasan_smjer_koji_je_zacrtala_hrvatska_vlada.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović predstavio je kandidata za ministra zaštite okoliša i prirode Mihaela Zmajlovića.

„Nakon iznenadne ostavke ministrice Holy, u kratkom je vremenu trebalo donijeti odluku o novom kandidatu ili kandidatkinji za upražnjeno ministarsko mjesto“, rekao je premijer Milanović. „Saboru ću predložiti gospodina Mihaela Zmajlovića, saborskog zastupnika, gradonačelnika Jastrebarskog, mladog ekonomista, koji je u lokalnoj politici ostvario zapažene rezultate“, naglasio je predsjednik Vlade i dodao da se gospodin Zmajlović na početku svoje karijere bavio ekologijom i zaštitom okoliša. „Mirela Holy provodila je politiku Vlade na jedan svoj iskren, otvoren i energičan način, a kolega Zmajlović će nastaviti provoditi tu istu politiku dajući joj svoj osobni pečat“, kazao je premijer Milanović.

Zahvalivši predsjedniku Vlade na ukazanom povjerenju, kandidat za ministra zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović rekao je da je hrvatska Vlada zacrtala jasan smjer u kojem treba voditi Ministarstvo zaštite okoliša i prirode ističući da planira u tom smjeru i nastaviti. „Trudit ću se da se taj smjer zadrži i da se ostvaruju svi ciljevi koje je Vlada zacrtala“, naglasio je. „Kroz svoje dosadašnje iskustvo bavio sam se temama koje su karakteristične za ovaj resor, to je gospodarenje otpadom, zaštita okoliša, zaštita voda i zaštita prirode, tako da poznajem problematiku resora“, rekao je predstavljajući se novinarima. „Do sada sam svoje poslove vrlo uspješno obavljao, barem prema ocjenama građana, nadam se da će tako biti i u ovom slučaju“, zaključio je Mihael Zmajlović.



Pisane vijesti