Zračne snage PP NOS OS RH angažirane na četiri požarišta

Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO), danas, u četvrtak, 10. kolovoza 2017., angažirane su u gašenju nekoliko požara u Splitsko-dalmatinskoj i Šibensko-kninskoj županiji.

Požar na Kamešnici iznad Sinja je još aktivan, a na njemu djeluju dva Airtractora AT-802. Požarište Dinara na kojem zračne snage svakodnevno sudjeluju u gašenju još od 3. kolovoza je također aktivno te je tamo angažiran Airtractor.
 
Kod Klisa gdje se ponovno razbuktao požar (Kliško polje) djeluje jedan Canadair CL-415, dok na novom požarištu Plavno kod Knina požar gase jedan Canadair i dva helikoptera Mi-8 MTV.
 
Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 188 požara (66 u Šibensko-kninskoj, 64 u Splitsko-dalmatinskoj, 46 u Zadarskoj, devet u Dubrovačko-neretvanskoj, dva u Ličko-senjskoj i jedan u Istarskoj županiji).

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile više od 1560 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 46 600 tona vode te je prevezeno 218 vatrogasca i vojnika i 25 tona vatrogasne opreme i vode do požarišta.

Izvor: MORH

Pisane vijesti