Potpredsjednica Vlade Kosor otvorila 8. Festival jednakih mogućnosti

Na poziv Društva tjelesnih invalida potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je 8. Festival jednakih mogućnosti danas na Trgu bana Josipa Jelačića.

Otvarajući Festival potpredsjednica Kosor sudionicima je poželjela što više gledatelja te puno uspjeha. Kazala je da osobama s invaliditetom treba omogućiti da sudjeluju u svim aspektima života od sportskog, kulturnog do političkog.

I ovom prigodom podsjetila je da je Hrvatska kao treća zemlja u svijetu potpisala, a kao četvrta ratificirala Konvenciju o pravima osoba s invaliditetom. Govoreći o Konvenciji potpredsjednica je rekla da je riječ o najvećem dokumentu o ljudskim pravima u 21. stoljeću. Kroz Nacionalnu strategiju izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom, a uvažavajući Konvenciju i Akcijski plan Vijeća Europe Hrvatska pokazuje da želi pravo mjesto za osobe s invaliditetom ne samo kroz ovakve manifestacije nego i u svakodnevnom životu, istaknula je.

Društvo tjelesnih invalida već osmu godinu za redom organizira Festival jednakih mogućnosti s ciljem razvoja društvene svijesti o invalidnosti i doprinosa kulturnoj i turističkoj ponudi u Gradu Zagrebu. Festival predstavlja osobe s invaliditetom koje zajedno s estradnim i kazališnim umjetnicima, nastupaju u glazbeno-scenskom, filmskom i likovnom programu te u športskim i edukacijsko – rekreativnim igrama.



Pisane vijesti