Bačić: Nema mjesta dizanju desnice koja aludira na totalitarni režim

Slika /Vijesti/2024/Kolovoz/10_kolovoza/Bacic_press.jpg

Potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić rekao je danas kako dizanju desnice koja aludira na totalitarni režim nema mjesta u hrvatskom demokratskom društvu.

"Ovo su dani koje moramo posvetiti hrvatskim braniteljima, moramo ih slaviti, biti okrenuti njima, jer sve ostalo što se događa uzgred stvara lošu sliku i pridonosi nepotrebnoj podjeli. Mi smo pobijedili u Domovinskom ratu na zajedništvu, na zajedništvu domovinske i iseljene Hrvatske, na zajedništvu Hrvata i sada nema razloga se vraćati se ili imati aluzije na bilo koja događanja koja su imanentna totalitarnim režimima", odgovorio je Bačić novinarima na pitanje je li dizanje desnice u zrak prava slika Hrvatske.

Na pitanje zašto to Vlada nije osudila, Bačić je odgovorio kako je Vlada vrlo dobro kroz Povjerenstvo za suočavanje s posljedicama totalitarnih režima jasno rekla i što i kako i na koji način, dodavši kako smatra da od zabrana u demokratskim društvima nema velike koristi.

Naglasio je, također, kako dizanju desnice koja aludira na totalitarni režim nema mjesta u hrvatskom demokratskom društvu.

Odgovarajući na novinarski upit je li policija dobro i pravodobno reagirala vezano uz scene u Imotskom i isticanje ustaških obilježja, ministar je kazao kako misli da je policija sve odradila kako treba, dok je druga stvar kakav je epilog u pravosudnim institucijama kada se govori o ovakvim i sličnim situacijama.

Bačić je poručio da u ovim danima kad obilježavamo najsjajnije trenutke Domovinskog rata i obilježavamo dane koji za nas jako puno znače, nema potrebe za dijeljenjem i iscrpljivanjem na ovakvim stvarima.

Ti su dani, naglasio je, prvenstveno namijenjeni onima koji su dali sve za Hrvatsku, braniteljima, poginulim braniteljima i članovima njihovih obitelji.

"Sve što želim je da se u ovim danima prvenstveno okrenemo njima i da im odamo počast i zahvalimo im se za suverenu i samostalnu Hrvatsku", rekao je ministar.

Izvor: HINA/Vlada



Pisane vijesti