Banožić u Karlovcu: Bit će angažirano još 50 pripadnika HV-a kako bi ojačali obranu na još nekoliko lokacija

  • Slika /Vijesti/2023/Svibanj/17 svibnja/FwVSTffXgAABYp_.jpg

"Na području Karlovca je u pripravnosti 150 vojnika. Napravili su 1200 metara zečjeg nasipa. Sukladno zaključcima sa današnje sjednice Stožera na teren izlazi još 50 pripadnika HV-a, kako bi ojačali obranu na još nekoliko lokacija", kazao je ministar obrane Mario Banožić nakon obilaska poplavljenih područja u Karlovačkoj županiji.

Predstavnici Županijskog stožera izvijestili su ga o stanju na terenu, a ministar je poručio kako vjeruje da će sve sastavnice sustava domovinske sigurnosti tu "ugrozu svesti na minimum".
 
Kako je istaknuo, na svim poplavama ugroženim područjima u zemlji bit će angažirano do pet stotina pripadnika Hrvatske vojske, no, dodao je, ne treba iscrpljivati ljude, nego se koristiti mehanizacijom gdje god je to moguće.
 
Bez angažmana HV-a ne bi bila moguća promptna reakcija
 
"Možemo pohvaliti Hrvatsku vojsku u ispunjavanju zadaća i kratkoći odaziva – u manje od sata od odluke da se angažira HV su radili vrijedno, cijelu noć i jutros. Ovu ugrozu ćemo, nadam se, svesti na minimum. Utoliko nam je potrebno zajedništvo", rekao je ministar Banožić.
 
Županica Martina Furdek-Hajdin je rekla da se zečji nasipi postavljaju gdje građani zatraže te da bez pomoći vojske ne bi stožer civilne zaštite vlastitim snagama mogao "tako promptno reagirati".  Dodala  je da je na području županije evidentirano pet do deset stradalih stambenih objekata.
 
Izvor: Vlada / Hina

Pisane vijesti | Obrana i vojska | Mario Banožić