Beroš za RTL: Težim financijskoj stabilizaciji zdravstvenog sustava i potrebnim reformama

Slika /Vijesti/2021/travanj/14 travanj/VRH_8627.png

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je kako još uvijek uživa podršku premijera te vjeruje da će utemeljiti i provesti najveći dio reformi u sustavu, dok je oporbi odgovorio da traženje njegove smjene na osnovu fabriciranih afera nije put rješavanja problema.

"Politička pozicija opozicije jest da propituje i kritizira, međutim to mora raditi na jedan utemeljen i konstruktivan način", rekao je Beroš za RTL upitan o oporbenoj inicijativi za njegovim opozivom. Dodao je i da traženje smjene ministra na "osnovu određenih fabriciranih afera nije put rješavanja problema".
 
Upitan uživa li i dalje podršku premijera Beroš je rekao da su se čuli u subotu i nastavio: "Još uvijek imam podršku premijera i vjerujem da ću kao ministar utemeljiti i provesti najveći dio reformi u sustavu"
 
Osvrnuo se i na nedavnu izjavu predsjednika Republike da će se Beroša "potrošiti i baciti kao ručnik". "Nitko ne treba brinuti o meni i hoću li biti odbačen ili ne. U ovom trenutku sam član Vlade, provodim politiku Vlade Republike Hrvatske i to radim vrlo požrtvovno", poručio je.
 
Rekao je i da nije "fiksiran za ministarski stolac" te da je usmjeren prema rješavanju problema veledrogerija, financijskoj stabilizaciji zdravstvenog sustava kao i u konačnici potrebnim reformama. To je, rekao je, ono čemu teži, a vjeruje da na tom putu "ima potporu Vlade Republike Hrvatske i predsjednika".
 
Upitan o napisima prema kojima je njegov prijatelj dobio posao PR-a vrijedan više od pola milijuna kuna Beroš je uzvratio da je "upravo nevjerojatno koliko prijatelja ima u zadnjim danima".
 
"Ispada da su pola Hrvatske moji prijatelji i da sam dijelio poslove. Apsolutno ne, niti jedna od informatičkih kuća koje su ugovorene u procesu održavanja i razvoja platforme Cijepi se nije ušlo u ministarstvo ni dok sam bio pomoćnik, a kamoli dok sam bio ministar. kada je riječ o još jednom mom ''prijatelju'' i dalje je sve legitimno, sve legalno, i u skladu sa zakonskim procedurama, ali je potpuno jasno da moram imati ljude koji me na različitim aspektima suportiraju", pojasnio je Beroš.
 
 Izvor: Hina/Vlada


Pisane vijesti