Božinović: Hrvatska ne razmišlja o uvođenju policijskog sata, težina mjera ovisi o disciplini svakoga od nas

Slika /Vijesti/2020/10 listopad/20 listopad/HN20201020769032.jpg

Potpredsjednik Vlade, ministar unutarnjih poslova i šef Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović rekao je da Hrvatska ne razmišlja o uvođenju policijskog sata te istaknuo da težina mjera ovisi o disciplini svakoga od nas.

"Kada bi se svi pridržavali jednostavnih mjera, a to je fizička distanca, higijena ruku i nošenje maski kada se ne može osigurati dovoljna fizička distanca, onda nam nikakve mjere ne bi bile potrebne", kazao je Božinović u izjavi nakon potpisivanja sporazuma s američkim ministarstvom domovinske sigurnosti.

Dodao je da je zaštita od bliskih kontakata najbolji način kako spriječiti da i u Hrvatskoj dođe do uvođenja restriktivnih mjera.

Poziv građanima da se suzdrže od okupljanja i privatnih slavlja

Građane je pritom pozvao da se suzdrže od okupljanja i privatnih slavlja koja su dokazano žarišta epidemije, pogotovo kada se odvijaju u zatvorenom prostoru.

"To u konačnici dovodi u opasnost zdravstveni sustav koji onda nije u poziciji da pomogne ne samo ljudima koji boluju od Covida -19 nego i drugim bolesnicima jer jednostavno dođe u fazu da je zatrpan", rekao je Božinović.

Kazao je da svako širenje epidemije znači da smo bili negdje gdje smo se mogli i bolje zaštititi. "A pogotovo je sve manje opravdanja ako se to događa na nekakvim slavljima i zabavama bez obzira bile one privatnog ili drugog karaktera", poručio je potpredsjednik Vlade.


Izvor: Hina/Vlada 

Pisane vijesti | Davor Božinović