​Božinović: Slučajevi eksplozivnih naprava na riječkom području povezani. Uhićenja rezultat profesionalnog rada

Slika /Vijesti/2023/Svibanj/28 svibnja/HN20230526065170.JPG

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u nedjelju da su slučajevi podmetanja eksplozivnih naprava na riječkom području očito povezani te imaju međunarodnu dimenziju, dodavši da je policija jučerašnjim uhićenjem dvojice sumnjivaca uklonila neposrednu opasnost.

Primorsko goranska policija uhitila je u subotu navečer dvije osobe koje povezuje sa serijom postavljenih eksplozivnih naprava na području Rijeke od kojih je posljednja eksplodirala sinoć oko pola sata nakon ponoći na Pećinama u Rijeci.
 
Dvije osobe, hrvatskog i njemačkog državljanina osumnjičene za postavljanje napravi zatekli su neposredno prije eksplozije, oko ponoći, policijski službenici ispred trgovačkog centra u Kostreni pokraj Rijeke, gdje su ostavili eksplozivnu napravu.
 
Osumnjičenici su sa sobom imali i treću eksplozivnu napravu, utvrdila je policija. 
 
Ministar je izjavio u nedjelju da se radi o policijskom postupanju koje je počelo s pronalaskom naprave kod hotela Ambasador u Opatiji u travnju, nakon čega je 21. svibnja postavljena eksplozivna naprava u Rijeci ispred trgovačkog centra.
 
Policija je od prvog dana krenula u vrlo opsežno i dubinsko istraživanje. Sinoćnji rezultat posljedica ozbiljnog, kvalitetnog i profesionalnog rada
 
"Te akcije su očito na neki način povezane. Policija je od prvog dana krenula u vrlo opsežno i dubinsko istraživanje", rekao je ministar, dodavši da je sinoćnji rezultat posljedica ozbiljnog, kvalitetnog i profesionalnog rada.
 
Zahvalio je svima koji su sudjelovali na razini Ravnateljstva policije, odnosno uprave za kriminalističke poslove i djelatnicima primorsko goranske policije.
 
"Praktički oni su od travnja svaki dan radili na ovom predmetu koji ima i međunarodnu dimenziju", rekao je ministar novinarima nakon svečana Akademije u povodu Dana Hrvatske vojske.
 
Za motive i namjere počinitelja rekao je da su stvar kriminalističkog istraživanja koje slijedi, zaključivši da je ono što je očito u tim slučajevima bila neposredna opasnost policija sinoć riješila.
 
Izvor: Hina / Vlada
 

Pisane vijesti | Davor Božinović