Božinović: Trebamo ukloniti barijere kod zapošljavanja osoba s invaliditetom

Slika /Vijesti/2023/Svibanj/22 svibnja/HN20230522059299.JPG

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao jedanas na konferenciji za novinare da treba raditi na uklanjanju barijera kod zapošljavanja osoba s invaliditetom, nakon što je MUP raspisao natječaj za vježbenike na koji i one mogu konkurirati te je pozvao sve poslodavce da učine isto.

Ministarstvo unutarnjih poslova do sada je već zaposlilo 38 osoba s invaliditetom, a od petka je otvoren natječaj za prijem nova 123 vježbenika: 15 u Upravi za imigraciju, državljanstvo i upravne polove i 108 u policijskim upravama.
 
„MUP svojom dužnošću smatra da moramo raditi na uklanjanju barijera, prije svega stvoriti uvjete za zapošljavanje naših sugrađana osoba s invaliditetom, jer oni nailaze na bojne poteškoće i probleme kad govorimo o zapošljavanju”, izjavio je Božinović.
 
Ministar je istaknuo da su osobe s invaliditetom također dobrodošle što se tiče prijave na natječaj i kasnijeg zapošljavanja, dodavši da će MUP nastaviti provoditi slične projekte dok god na razini društva zapošljavanje osoba s invaliditetom ne postane samorazumljivo.
 
„Pozivamo sve institucije, firme i poslodavce u Hrvatskoj da slijede naš primjer jer smo uvjereni da je ovo vrijedna društvena inicijativa, ljudi koji ulaze u naš sustav itekako su vrijedan doprinos”, rekao je ministar Božinović.
 
Izvor: Hina/Vlada

Pisane vijesti