Brnjac: U turizmu krajem kolovoza ostvareni rezultati od 60 posto iz cijele 2019.

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac obišla je danas nove objekte u sklopu Specijalne bolnice Naftalan u Ivanić-Gradu, ocijenivši to dobrim primjerom razvoja zdravstvenog i cjelogodišnjeg turizma, a kazala je i da su u turizmu krajem kolovoza dosegnuti rezultati na razini 60 posto iz 2019.

"Prošle nedjelje (krajem kolovoza) u turizmu su prošli rezultati od 60 posto iz cijele 2019. i mislim da za sada s time možemo biti itekako zadovoljni. I najave za rujan i listopad su izuzetno dobre, tako da nastavljamo dalje posezonu, a vidi se i dalje veliko zanimanje turista za dolazak u Hrvatsku. Moramo i dalje biti odgovorni, pridržavati se mjera i sve nastavljamo i dalje", kazala je ministrica na pitanje novinara nakon obilaska i sastanka u Naftalanu.

Kako se ta bolnica nalazi u Zagrebačkoj županiji, komentirala je dobrim i njezine dosadašnje turističke rezultate ove godine, koji su sa više od sto tisuća ostvarenih noćenja na razini od 65 posto iz 2019., dodajući da je ta županija i pozitivan primjer regionalne turističke suradnje sa Zagrebom i Krapinsko-zagorskom županijom.

"Gosti se vraćaju", dodala je ministrica, ocijenivši da će ih sigurno privući i novoizgrađeni objekti i ponuda u sklopu Naftalana, što je nazvala i pozitivnim primjerom razvoja turizma na kontinentu, na kojemu u budućnosti vidi i turizam termalnih rivijera, a na Jadranu turizam talasoterapijskih rivijera. To će, kako je najavila, kao i ukupno razvoj zdravstvenog i cjelogodišnjeg turizma biti važan dio i buduće strategije održivog razvoja turizma koja se priprema.

Kožić: U nove objekte u Naftalanu uloženo 71 milijun kuna

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić naglasio je nakon tog obilaska da je u nove objekte u Naftalanu uloženo 71 milijun kuna u sinergiji županije, grada i same bolnice, čime je cijela županija dobila novi proizvod, dok je ravnatelj Naftalana Goran Maričić kazao da su od otvorenja tih objekata u proljeće i bez puno reklame te uz pridržavanje svih epidemioloških mjera istinski zadovoljni kako je prošla ljetna sezona.

"Novi objekti se nalaze na 6.000 kvadrata, tu su otvoreni i tri zatvorena bazena, konferencijska dvorana, kuhinja, restoran i drugi sadržaji. Vikendi su nam kroz ljeto na bazenima bili nevjerojatno posjećeni i istinski smo zadovoljni. Drago nam je i što smo čuli da postoji mogućnost i nadogradnje objekta sa 74 smještajne jedinice sa 120 soba, čime bi zaokružili cijeli tak projekt na tržištu kojim želimo da bude 'perjanica' turizma Zagrebačke županije, Ivanić Grada i konkurentan na tržištu zdravstvenog turizma", naglasio je Maričić.

Izvor: Hina/Vlada

Pisane vijesti | Nikolina Brnjac