Brodogradilište 3. maj će graditi četiri broda za domaće naručitelje

Zagreb – U Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva, danas, 21. siječnja 2009. godine, postignut je dogovor o suradnji na zajedničkoj provedbi Projekta izgradnje četiri broda koje će riječki „ 3. maj brodogradilište d.d. “ graditi za domaće naručitelje.

Sastanku su bili nazočni Damir Polančec, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar gospodarstva, rada i poduzetništva, Leo Begović, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva, Branko Bačić, državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, Željko Starčević, predsjednik Uprave brodogradilišta 3. maj, Ivo Mustać, predsjednik Uprave Tankerske plovidbe iz Zadra i Dragutin Pavletić, direktor pulske Uljanik plovidbe.

Dogovorenom izgradnjom četiri broda prevladat će se poteškoće u riječkom brodogradilištu 3.maj, koje je obilježavala prazna Knjiga narudžbi, a koje se ne mogu premostiti uobičajenim poslovnim aktivnostima radi globalno teške situacije na svjetskom brodograđevnom, pomorskom i financijskom tržištu.



Pisane vijesti