Bush stigao u Ured Predsjednika, pozdravio vojnike na hrvatskom

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/bush_stigao_u_ured_predsjednika_pozdravio_vojnike_na_hrvatskom.jpg

ZAGREB, 4. travnja 2008. (Hina) - Američki predsjednik George Bush stigao je u petak nešto prije 18.30 sati u Ured Predsjednika, gdje će razgovarati s hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem.

Američkom predsjedniku i njegovoj supruzi Lauri u Uredu predsjednika priređen je svečani doček na kojem su uz predsjednika Mesića i njegovu suprugu Milku, bili i predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić i premijer Ivo Sanader i drugi hrvatski dužnosnici.

Nakon intoniranja američke i hrvatske himne, smotru počasne zaštitne bojne, postrojene u čast američkog predsjednika, Bush je završio na hrvatskom riječima: "Pozdrav, vojnici".

Dvojica predsjednika otišli su potom na razgovore a nakon toga u 19.40 predviđena je svečana večera koju u čast američkog gosta priređuje hrvatski predsjednik.

Na večeru, za koju su predviđeni hrvatski riblji specijaliteti, pozvano je oko 60 uzvanika iz političkog, akademskog, sportskog, kulturnog i vjerskog života Hrvatske.

Bush je u petak poslijepodne, dan nakon što je Hrvatska na summitu NATO-a dobila pozivnicu za članstvo u Savezu, iz Bukurešta doputovao u dvodnevni posjet Hrvatskoj.



Pisane vijesti