Predsjednik SAD-a Bush stigao u zagrebački hotel Westin

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednik_sad_a_bush_stigao_u_zagrebacki_hotel_westin.jpg

ZAGREB, 4. travnja 2008. (Hina) - Američki predsjednik George W. Bush stigao je u petak poslijepodne u zagrebački hotel Westin, u kojem će odsjesti tijekom dvodnevnog službenog posjeta Hrvatskoj.

Bush je u Zagreb doputovao iz Bukurešta gdje je sudjelovao na summitu NATO-a na kojem je Hrvatska, uz Albaniju, dobila poziv za članstvo.

Nakon kraćeg odmora u hotelu američki predsjednik otputit će se oko 18 sati u Ured predsjednika gdje će se susresti s predsjednikom države Stjepanom Mesićem, predsjednikom Sabora Lukom Bebićem i premijerom Ivom Sanaderom, a u subotu će se obratiti hrvatskim građanima.

Povodom posjeta američkog predsjednika, područje oko hotela Westin, kao i zagrebačka zračna luka i prometnice kojima se ova dva dana kreće predsjednička kolona, nalaze se pod iznimnim mjerama osiguranja.

Američkog predsjednika i njegovu suprugu Lauru u zagrebačkoj zračnoj luci dočekali su hrvatski ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković, savjetnik predsjednika za vanjsku politiku Tomislav Jakić, savjetnik predsjednika za nacionalnu sigurnost Saša Perković, državna tajnica za politička pitanja u MVPEI-u Bianca Matković, šefica Protokola predsjednika Republike Andrea Javor i šef Diplomatskog protokola MVPEI-a Miro Kovač, kao i američki veleposlanik u Zagrebu Robert Bradtke.

U američkom izaslanstvu nalazi se i državna tajnica Condoleezza Rice.



Pisane vijesti