Butković za HRT: Za Pelješki most naplate cestarine neće biti. Na održavanju mosta radit će Hrvatske ceste

U srijedu će se napokon spojiti i posljednja čelična komponenta Pelješkog mosta, čime će se završiti njegova konstrukcijska gradnja. Otvorenje ćemo još malo pričekati. I most i pristupne ceste bit će gotove do iduće sezone i gužvi neće biti, kazao je u Dnevniku HTV-a minstar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. A most će održavati Hrvatske ceste, bojazni za građane nema, dodao je.

"U srijedu spajamo posljednji segment čelične konstrukcije, spaja se hrvatski teritorij - to je veliki događaj. Nakon toga ide uređenje kolničkog zastora i sam most će s tehničkim pregledom biti gotov u veljači, a pristupne ceste bi trebale biti gotove u lipnju iduće godine", kazao je  ministar. Ponovio je kako je teško završiti radove istodobno, kad se radi o javnim natječajima. Veliki trag su ostavile poteškoće na koje nismo mogli utjecati; žalbe, ali i korona."
 
"Sve će biti gotovo do iduće sezone. Sve skupa ide jako dobro. Nema nikakve bojazni, nikakvog pritiska na ceste", dodao je ministar. Napomenuo je će u srijedu oko 23 sata biti spajanje željezne konstrukcije i obilazak gradilišta. "Nakon toga - radovi se nastavljaju, ne radi se ni o kakvom otvaranju", dodao je. Potvrdio je da naplate cestarine neće biti, a na održavanju mosta radit će Hrvatske ceste.
 
"One su investitor i upravljat će mostom. Sve to imaju u svojim projekcijama i dodatnih udara na proračun i građane neće biti. U prvim godinama iznos cijene održavanja neće biti veliki, ali kroz desetljeća će se to morati povećati", rekao je Butković. Podsjetio je da je potpisan ugovor za obnovu Krčkog mosta u vrijednosti 55 milijuna kuna. Rekao je da nas ovakve stvari ne trebaju zabrinjavati te da su Hrvatske ceste ozbiljna firma.  
 
Izvor: HRT / Vlada

Pisane vijesti