Butković za HTV: Brza cesta koja spaja Dubrovnik sa zračnom lukom proglašena je strateškim projektom RH


Gostujući danas na HTV-u ministar mora prometa i infrastrukture Oleg Butković govorio je o konkretnim rješenjima prometne povezanost krajnjega juga Hrvatske s ostatkom države, koja je bila na današnjem dnevnom redu Vladine sjednice držane u Dubrovniku.

Naglasio je kako su pelješki most i Zračna luka Dubrovnik dvije najveće investicije ne samo u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, već u cijeloj Hrvatskoj.

"Njihova ukupna vrijednost je 650 milijuna eura i obje su sufinancirane od strane EU fondova", istaknuo je Butković.

"Brza cesta koja spaja Dubrovnik sa zračnom lukom, odnosno s granicom Crne Gore, prioritet je ove Vlade i proglašen je strateškim projektom RH", rekao je.

Butković je naglasio kako da su  posjetili gradilište pelješkog mosta i bili oduševljeni brzinom radova.

"Rečeno nam je kako će do kraja svibnja biti zabijeno svih 148 pilota", rekao je, dodavši kako projekt ima četiri faze: most, pristupne ceste, a treću i četvrtu fazu čine prometnice preko Pelješca s obilaznicom oko Stona.

"Sve treba biti gotovo za 3 godine i mi smo uvjereni da će to biti tako", istaknuo je ministar.

Ministar je naglasio kako se krenulo u poslovno i financijsko restrukturiranje cestarskog sektora te da se taj plan uspješno provodi. Napravljene su uštede u refinanciranju i ovaj se sektor stabilizirao.


U 2019. odgovor oko buduće naplate cestarine na autocestama


"U 2019. godini nas očekuje odgovor oko buduće naplate cestarine na autocestama. Ubrzo ćemo predočiti javnosti sve varijante koje bi mogle biti. Cilj nam je uvesti onaj sustav naplate koji će biti najefikasniji i koji će stimulirati da što više naših građana koristi autoceste", rekao je ministar.

Istaknuo kako je budućnost Croatia Airlinesa u pronalasku strateškog partnera koji će joj sa svježim kapitalom omogućiti da se bolje razvija.

"Vlada će osnovati povjerenstvo koje će raditi taj postupak, a uprava tvrtke će naći financijskog savjetnika", istaknuo je ministar.
 
Izvor: HTV / Vlada
 
 

Pisane vijesti | Oleg Butković