Diljem Hrvatske trenutno gradimo, obnavljamo ili nadograđujemo 500 dječjih vrtića

  • Slika /Vijesti/2019/02 Veljača/2 veljače/DV1.jpg

To je snažna poruka da želimo omogućiti obiteljima, roditeljima, da njihova djeca vrtićke dobi budu smještena, ne samo na čuvanje, nego na jedan kreativan razvoj u skladu s najmodernijim standardima.

Treći dan boravka u Dubrovniku predsjednik Vlade Andrej Plenković započeo je polaganjem vijenaca u spomen poginulim braniteljima Grada Dubrovnika na grublju Boninovo.

Obišao je, potom, gradilište Osnovne škole Montovjerna, prve nove osnovne škole u Dubrovniku od 1985. godine i Studentskog doma koji je, u iznosu od 150 milijuna kuna sufinanciran sredstvima iz europskih fondova te otvorio Dječji vrtić Palčica.

"To znači da Dubrovnik ulaže u svoju socijalnu infrastrukturu koja omogućuje kvalitetan razvoj, ne samo onih koji žive u Dubrovniku, nego privlači studente i iz drugih krajeva", rekao je predsjednik Vlade. 

 Diljem Hrvatske trenutno se gradi, obnavlja ili nadograđuje 500 dječjih vrtića

U prigodnom obraćanju u dječjem vrtiću Palčica istaknuo je kontinuirano ulaganje u infrastrukturu dječjih vrtića, naglasivši da se trenutno, diljem Hrvatske, gradi, obnavlja ili nadograđuje njih 500. 

"To je snažna poruka da želimo omogućiti obiteljima, roditeljima, da njihova djeca vrtićke dobi budu smještena, ne samo na čuvanje, nego na jedan kreativan razvoj u skladu s najmodernijim standardima", kazao je predsjednik Vlade. 

Zahvalio je djelatnicima dječjeg vrtića koji, kako je rekao, s puno ljubavi i pažnje ulažu svoju energiju i svoje znanje u naše nove generacije. 

,,Nadogradnjom dječjeg vrtića Palčica omogućuje se briga o preko 400 djece i povećava kvaliteta predškolskog odgoja u Dubrovniku”, kazao je.

Predsjednik Vlade naglasio je da je u 2018. godini zabilježen porast novorođene djece - u odnosu na prethodnu godinu, u Hrvatskoj je rođeno čak 800 djece više.

"To je ohrabrujuće. Mislim da je to jedna promjena na koju moramo, ne samo ukazivati, nego raditi da se taj trend nastavi", kazao je Plenković te dodao kako je na svim akterima da potiču takve demografske trendove i stvaraju preduvjete da se naše obitelji odluče u budućnosti imati više djece. 

Dodao je da će se na tome tragu nastaviti, a posebno mu je drago, kazao je, radi velikog doprinosa koji u demografskoj politici daju jedinice lokalne samouprave. 

Sinergija državne, županijskih i lokalnih razina

"Taj jedan komplementarni pristup državne te županijskih i lokalnih razina stvara sinergiju i razvoj", istaknuo je predsjednik Vlade Plenković te, otvorivši novi dio Palčice, svima zaželio puno radosnih trenutaka, zabave, učenja i sreće u ovom dječjem vrtiću.

Državni arhiv u novom prostoru

Potom je predsjednik Vlade s ministrima i suradnicima obišao Državni arhiv, za koji je, završetkom obnove bivše austrougarske vojarne u Gružu iz 19. stoljeća, osiguran novi prostor po najvišim standardima arhivske struke. 



Pisane vijesti | Andrej Plenković