Čestitka predsjednika Državnog vijeća NR Kine predsjednici Vlade Jadranki Kosor

Predsjednik Državnog vijeća Narodne Republike Kine Wen Jiabao uputio je čestitku na imenovanju predsjednici Vlade Republike Hrvatske Jadranki Kosor.

„Vaša Ekscelencijo,

prigodom stupanja na dužnost predsjednice Vlade Republike Hrvatske, u ime Državnog Vijeća Narodne Republike Kine i moje osobno, upućujem Vam iskrene čestitke i dobre želje. Želim Vašoj Ekscelenciji da postignete još veće uspjehe na ovoj važnoj funkciji.

Odnosi između Kine i Hrvatske stabilno se razvijaju proteklih 17 godina od kada su uspostavljeni diplomatski odnosi između dvije zemlje, a međusobno političko povjerenje stalno se pojačava te su ostvarene plodonosne suradnje u gospodarstvu, kulturi, obrazovanju, znanosti, zdravstvu i drugim područjima.

Nedavno je Predsjednik Hu Jintao učinio povijesni posjet Vašoj zemlji i pridonio novom napretku u razvijanju odnosa dviju zemalja. Daljnje unaprjeđenje i učvršćivanje partnerstva u općoj suradnji između Kine i Hrvatske u skladu je sa osnovnim interesima dviju zemalja i naroda.

Spreman sam zajedno sa Vašom Ekscelencijom ulagati iscrpne napore te konstantno unapređivati odnose dviju zemalja na osnovi međusobnog poštivanja, ravnopravnosti i uzajamne koristi.“



Pisane vijesti