Članovi Predsjedništva BiH primili premijera Sanadera

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Haris Silajdžić i Željko Komšić i članovi izaslanstva hrvatske Vlade predvođeni premijerom Ivom Sanaderom suglasili su se u četvrtak da su odnosi između dviju zemalja dobri, a da otvorena pitanja treba rješavati na temelju zajedničkog opredjeljenja za daljnje jačanje dobrosusjedske suradnje i približavanje euroatlantskim integracijama.
Silajdžić i Komšić primili su Sanadera i članove izaslanstva hrvatske vlade koji borave u službenom posjetu BiH.


SARAJEVO, 29. ožujka 2007. (Hina) - Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Haris Silajdžić i Željko Komšić i članovi izaslanstva hrvatske Vlade predvođeni premijerom Ivom Sanaderom suglasili su se u četvrtak da su odnosi između dviju zemalja dobri, a da otvorena pitanja treba rješavati na temelju zajedničkog opredjeljenja za daljnje jačanje dobrosusjedske suradnje i približavanje euroatlantskim integracijama.

Silajdžić i Komšić primili su Sanadera i članove izaslanstva hrvatske vlade koji borave u službenom posjetu BiH.

U priopćenju objavljenom nakon sastanka navedeno je da su članovi bosanskohercegovačkoga državnog vrha istaknuli da otvorena pitanja treba rješavati na prijateljski način uvažavajući činjenicu da je riječ o dvjema neovisnim državama.

Premijer Sanader istodobno je kazao da "strateško prijateljstvo i zajednički interes mogu sve to nadići".

Sanader je ponovio da je interes Hrvatske da BiH bude stabilna i prosperitetna zemlja koja će zajedno sa Srbijom i Hrvatskom biti orijentirana ka Europskoj uniji i NATO-u.

Govoreći o mogućim ustavnim promjenama u BiH, hrvatski je premijer kazao da one trebaju jamčiti ravnopravnost svih a sukladno tome i Hrvata kao najmalobrojnijeg naroda.

Premijer Sanader i članovi vladina izaslanstva tijekom dana sastali su se i s vodstvom Parlamenta BiH.



Pisane vijesti