Dan Koprivničko-križevačke županije- Polančec o investiranju u tu županiju

Na današnjoj svečanoj sjednici u povodu Dana Koprivničko-križevačke županije potpredsjednik Vlade Damir Polančec rekao je kako će se u sljedećih pet godina u Županiji investirati 200 milijuna kuna u vodoopskrbu, za što će se 80 posto novca izdvojiti iz državnog proračuna.

KOPRIVNICA, 13. travnja 2007. (Hina) - Na današnjoj svečanoj sjednici u povodu Dana Koprivničko-križevačke županije potpredsjednik Vlade Damir Polančec rekao je kako će se u sljedećih pet godina u Županiji investirati 200 milijuna kuna u vodoopskrbu, za što će se 80 posto novca izdvojiti iz državnog proračuna.

U Koprivničko-križevačkoj županiji najavio je i projekt iskorištavanja geotermalnih voda u sklopu kojega će se graditi termoelektrana vrijedna 170 milijuna kuna, a Hrvatska elektroprivreda već je ove godine za tu namjenu predvidjela 54 milijuna kuna. Kazao je i kako će novim poreznim sustavom općine i gradovi Koprivničko-križevačka županije dobiti 30 milijuna kuna ove godine, što je jasan znak decentralizacije sustava.

Potpredsjednik Polančec je istaknuo da, prema posljednjim podatcima, stopa gospodarskog rasta hrvatskog gospodarstva iznosi 4,8 posto, a ne 4,6 posto kao što je bilo planirano.

Predsjednik RH Stjepan Mesić, koji je nazočan današnjem obilježavanju Dana županije, istaknuo je važnost daljnje decentralizacije RH za jačanje regionalnog razvoja te ponovio važnost povezivanja Koprivničko-križevačke županije brzom cestom od Gradeca do Koprivnice.

Mesić je napomenuo kako se Hrvatska ne treba plašiti ulaska u Europsku uniju i NATO te je istaknuo da će NATO savez omogućiti članicama brži razvoj te osigurati dolazak stranog kapitala.

O važnosti gradnje brze ceste za razvoj Koprivničko-križevačke županije govorili su koprivničko-križevački župan Josip Friščić i koprivnički gradonačelnik Zvonimir Mršić, a potpredsjednik Vlade Damir Polančec kazao je kako će se dionica brze ceste, s četiri traka, graditi sljedeće godine od Gradeca preko Križevaca prema Koprivnici.

Koprivničko-križevački župan Josip Friščić rekao je da je u prošloj godini županijsko gospodarstvo ostvarilo 12 milijardi kuna prihoda, a gospodarski rast u posljednjih šest godina nije bio manji od sedam posto



Pisane vijesti