Dan neovisnosti - državni vrh položio vijence na Mirogoju

ZAGREB, 8. listopada 2007. (Hina) - Na Dan neovisnosti Republike Hrvatske vijence su jutros položili i zapalili svijeće kod spomenika Glas hrvatske žrtve - Zid boli te kod Središnjeg križa u Aleji poginulih branitelja iz Domovinskog rata na Mirogoju predsjednik Republike Stjepan Mesić, predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks i predsjednik Vlade Ivo Sanader s izaslanstvima i udrugama proisteklim iz Domovinskog rata.

Predsjednici Hrvatskog sabora i Vlade, Vladimir Šeks i Ivo Sanader s izaslanstvima i udrugama proisteklim iz Domovinskog rata vijenac su položili i zapalili svijeće i na grob prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Predsjednik Mesić s izaslanstvom vijenac je položio na grob Narodnih heroja na Mirogoju.

Na zajedničku grobnicu neidentificiranih žrtava iz Domovinskog rata vijence su položili izaslanstva predsjednika Republike, Sabora i Vlade.

Izaslanstvo Vlade vijenac je položilo na Oltar Domovine na Medvedgradu.

Vijence su kod spomenika Glas hrvatske žrtve - Zid boli te kod Središnjeg križa u Aleji poginulih branitelja iz Domovinskog rata na Mirogoju položiti i izaslanstva Oružanih snaga i Ravnateljstva policije.

Izaslanstvo Grada Zagreba, na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem vijence je položilo na Spomen obilježje Glas hrvatske žrtve - Zid boli, grob Narodnih heroja, Središnji križ u Aleji poginulih hrvatskih branitelja, na grob prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana te na zajedničku grobnicu za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.

Vijenac je na Oltaru Domovine na Medvedgradu te kod Središnjeg križa u Aleji poginulih branitelja i na grob prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana položilo izaslanstvo HDZ-a.



Pisane vijesti