Divjak: Učenicima smještenima u Studentskom domu Cvjetno naselje uredili smo opremu i pristup internetu

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je da su svim učenicima koji su se javili osigurali dodatnu opremu, a onima smještenim u Studentskom domu Cvjetni naselje i to da imaju pristup internetu i dodatnu opremu.

"Svi oni koji su se javili osigurali smo im dodatnu opremu, a onima koji su u Studentskom domu Cvjetno naselje posebno smo uredili da imaju i pristup internetu i svu dostupnu opremu", rekla je Divjak.
 
Neka se školama jave svi učenici kojima je oprema izgubljena u potresu
 
Ministrica je pozvala sve one koji imaju problema i nedostaje im opreme jer su je izgubili u potresu da im se jave.
 
Mi smo, naglasila je, i dalje otvoreni za upite i to rješavamo brzo, ali sve mora ići preko škole jer su škole te koje provjeravaju. Sada neke škole imaju proljetne praznike pa možda ova dva tri dana to neće biti moguće, ali nakon toga hoće, napomenula je.
 
Odgovorila je i na pitanje o pisanju kontrolnih podsjetivši da ih ovaj tjedan ne mogu pisati jer je ovaj tjedan planiran za ponavljanje. "Ovaj tjedan neke škole imaju proljetne praznike kako su planirali po školskom kalendaru, sve druge škole imaju tjedan ponavljanja i planiranja jer sada se treba prilagoditi novim uputama o planiranju, ocjenjivanju i vrednovanju koje su izašle prošli tjedan", rekla je ministrica i ocijenila da je bar tjedan dana potrebno da se usklade rokovi kada će se i iz kojih predmeta davati složeniji zadatci, kako ocjenjivati aktivnost.
 
Naglasila je i kako se kod onih predmeta koji imaju veću satnicu od četiri sata plan usmenih ispita mora uskladiti u školi.
 
Odluka o maturi početkom svibnja
 
Na upit o održavanju državne mature odgovorila je kako se razrađuje nekoliko scenarija pa će dati više informacija i donijeti odluke početkom svibnja. Sada bi bilo potpuno paušalno procjenjivati kada se matura može održati, ustvrdila je i podsjetila kako još nemaju nikakvihupute od Stožera koji im mora dati epidemiološku sliku i stanje.
 
Nakon toga, poručila je, planiramo provesti jedan od više scenarija koje imamo razrađene. 
Napomenula je i kako se o svemu može razgovarati, ali sada se odluke još uvijek ne mogu donijeti.
 
Izvor: Hina / Vlad

Pisane vijesti | Blaženka Divjak