Donijet ćemo novi Zakon o obrtu koji će najboljim rješenjima osuvremeniti zakonski okvir

  • Slika /Vijesti/2024/Srpanj/02_srpnja/02_07_2024_dan_hrvatske_obrtnicke_komore (12).jpg

Naglasivši važnost obrtništva za hrvatsko gospodarstvo na obilježavanju Dana Hrvatske obrtničke komore, premijer Plenković kazao je da je u proteklih osam godina broj obrtnika u Hrvatskoj porastao za čak 43 tisuće, a u obrtima je ukupno zaposleno više od 230 tisuća ljudi. Najavio je donošenje novog Zakona o obrtu. Komentirao je i nove podatke DZS-a o inflaciji, koja je u lipnju bila 2,4 posto što je, uz jednu iznimku, 19. mjesec zaredom da pada. "Sada je najniža od lipnja 2021., što je dobro", kazao je premijer. Izvijestio je i o dogovoru s Uredom predsjednika vezanim uz ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je danas na svečanoj akademiji u povodu obilježavanja dana Hrvatske obrtničke komore.

U toj je prigodi premijer Plenković naglasio da je u proteklih osam godina, od početka prvog mandata ove Vlade, broj obrtnika u Hrvatskoj porastao za čak 43 tisuće, dok je samo u prvih šest mjeseci ove godine otvoreno novih 7 tisuća obrta.

U obrtima je, dodao je, ukupno zaposleno više od 230 tisuća ljudi.
 
Vlada brojnim mjerama u krizama pomogla obrtnicima da ostanu na nogama
 
Podsjetio je da je Vlada brojnim mjerama u vrijeme pandemije Covida-19 kao i u vrijeme energetske krize pomogla obrtnicima da ostanu na nogama i premoste različite probleme koje su imali.
 
"Drago mi je vidjeti da je obrtništvo kvalitetno i dobro i da ulažemo u centre kompetencije i strukovno obrazovanje te da veliki broj mladih danas vidi svoju budućnost upravo u obrtništvu", poručio je. 
 
Najavio je da će se u ovom mandatu donijeti i novi Zakon o obrtu, koji će pripremiti Ministarstvo gospodarstva u suradnji s Hrvatskom obrtničkom komorom kako bi se najboljim rješenjima osuvremenio zakonski okvir.



Pisane vijesti