Erlić: Poljoprivredno-poduzetnički inkubator kapitalno ulaganje u Brodski Stupnik

Slika /Vijesti/2024/Rujan/13_rujna/HN_20240913699473.jpg

Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić nazočio je otvorenju Poljoprivredno-poduzetničkog inkubatora, naglasio je kako je to do sada najveće ulaganje u općinu Brodski Stupnik, a projekt je vrijedan 6.204.071 eura, od čega 4.534.548 bespovratnih EU sredstava.

"Ovo je najbolji poklon za Dan općine, do sada najveće kapitalno ulaganje u Brodski Stupnik. Poduzetnički, poslovni i poljoprivredni inkubator na površini od 3.800 kvadrata uistinu je vrijedan prostor", rekao je Erlić.

U usporedbi s drugim inkubatorima, ovo je, kazao je, jedan od većih koji će služiti poljoprivrednicima i poduzetnicima toga kraja.

"S jedne strane kao zaštita u tržišnom natjecanju u početnim godinama kada je svaka poduzetnička inicijativa osjetljiva, u razvoju, tu prije svega mislim na start up inicijative, a s druge strane ovo je odličan prostor za razvoj poduzetničkih ideja, odnosno proizvodnje", pojasnio je.

Ovo je najbolji primjer ulaganja i poticanja razvoja Slavonije

Inkubator, napominje Erlić, nudi niz mogućnosti. "Istaknuo bih hladnjaču kao stratešku prednost jer će na taj način poljoprivrednici svoje proizvode moći prodavati kada tržište omogućava najbolju cijenu", rekao je Erlić.

Ovo je najbolji primjer ulaganja i poticanja razvoja Slavonije kroz Program podrške gospodarskoj revitalizaciji Slavonije, Baranje i Srijema kroz koji je osigurano 26 milijuna eura za pet slavonskih županija, u cilju stvaranja dodatne vrijednosti kroz projekte koji otvaraju nova radna mjesta, potiču razvoj gospodarstva.

Svoj posjet Brodsko-posavskoj županiji, ministar Erlić, nastavio je posjetima Općini Sibinj, Društvenom domu u Slavonskom Šamcu, Etno kući u Sikirevcima, Kulturno-turističkom centru Eko-etno kuće u Vrpolju i tržnici u Garčinu.

Izvor: Hina/Vlada

Pisane vijesti