Fuchs: U škologradnju se nije ovoliko ulagalo od doba bana Ivana Mažuranića

Slika /Vijesti/2024/Travanj/15 travnja/Fuchs .jpg

U Draganićima su danas potpisani ugovori za radove na rekonstrukciji i uređenju tri škole u Karlovačkoj županiji koje sudjeluju u projektu cjelodnevne škole, a resorni ministar Radovan Fuchs je rekao da se ovoliko u škologradnju nije ulagalo od doba bana Ivana Mažuranića.

Potpisani su ugovori s predstavnicima Osnovne škole Katarine Zrinske iz Krnjaka u koju se ulaže 58 tisuća eura, OŠ "Draganići" u koju se ulaže 106,5 tisuća eura te u OŠ "Josipdol" u koju će biti uloženo gotovo 210 tisuća eura, a to znači u matičnu školsku zgradu te još dvije područne. Izvođač radova je dugoreška tvrtka Kolos.
 
Karlovačka županica Martina Furdek-Hajdin rekla je da vesele reakcije na uvođenje projekta cjelodnevne škole i prilagodba djece. "Prevladava zadovoljstvo i oslobađa se vrijeme za obitelj. Djeca će stići kući sa završenim zadaćama, obavljenim rekreacijama i drugim aktivnostima i moći će kvalitetno vrijeme provesti s braćom, sestrama i roditeljima. Vjerujem da će i druge škole vrlo brzo prihvatiti taj program", dodala je.
 
Ministar je te škole nazvao pionirima u pothvatu prelaska na sustav cjelodnevne škole u Hrvatskoj koji bi se trebao dogoditi za četiri godine.
 
"Taj će se sustav usavršavati, da bude jako dobar kad se počne primjenjivati u cijeloj Hrvatskoj", rekao je.
 
Naglasio je i da je program cjelodnevne nastave dobio pohvale Europske komisije te da su za njega zainteresirane i druge zemlje, primjerice južnoameričke.
 
"Nakon one vike i onih protesta, sada zaprimamo zahtjeve niza škola da se priključe, ali za to treba uraditi neke pretpostavke, uglavnom financijske naravi", rekao je ministar.
 
Izvor: Hina/Vlada

Pisane vijesti | Radovan Fuchs