Glasnogovornik Vlade: HFP nije konzultirao Državno odvjetništvo o nagodbi

Hrvatska je Vlada sinoć primila izvješće Državnog odvjetništva u kojem stoji da Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) nije konzultirao Državno odvjetništvo u vezi s tekstom sporazuma o nagodbi HFP-a s Dom i SN Holdingom vezano za prijenos većinskog paketa dionica opatijskih Liburnia Riviera Hotela tim dvama holdinzima, izjavio je danas glasnogovornik Vlade Ratko Maček.

ZAGREB, 17. kolovoza 2005. (Hina) - Hrvatska je Vlada sinoć primila izvješće Državnog odvjetništva u kojem stoji da Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) nije konzultirao Državno odvjetništvo u vezi s tekstom sporazuma o nagodbi HFP-a s Dom i SN Holdingom vezano za prijenos većinskog paketa dionica opatijskih Liburnia Riviera Hotela tim dvama holdinzima, izjavio je danas glasnogovornik Vlade Ratko Maček.

Vlada je danas povukla suglasnost da se većinski paket dionica opatijskih Liburnia Riviera Hotela preda dvama holdinzima radi namirenja državnog duga iz postupka kuponske privatizacije.

Vlada je, objašnjava Maček, takvu odluku donijela i zbog činjenice da u pripremi cijelog procesa nisu bili konzultirani predstavnici lokalne samouprave, grada Opatije i općina Lovran, Matulji i Mošćenička Draga, a koji su upisani kao vlasnici dijela nekretnina Liburnie. Radi toga vodi se ukupno 57 sudskih sporova i zbog toga je rezervirano 30 posto dionica Liburnia Riviera Hotela, podsjeća Maček.

Vlada je danas zbog propusta u postupku pripreme prijedloga za Vladu razriješila predsjednika HFP-a Damira Ostovića, te za vršitelja dužnosti predsjednika HFP-a imenovala državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za upravljanje imovinom Grgu Ivezića.

Ivezićeva je zadaća stvoriti uvjete za objedinjavanje poslova upravljanja državnom imovinom, što bi značilo u Središnji državni ured za upravljanje imovinom uključiti i HFP, kao što je još ranije bilo najavljivano, objašnjava Maček.



Pisane vijesti