Glavina: Za lokalni sport i program "Hrvatska pliva“ gotovo četiri milijuna eura

Slika /Vijesti/2024/Svibanj/20 svibnja/Glavina 1.jpeg

Ministar turizma i sporta Tonči Glavina donio je odluku o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2024. godini, kojom se dodjeljuje 3,42 milijuna eura za 192 sportska programa, priopćeno je iz Ministarstva turizma i sporta.

Kako se navodi u priopćenju, ministar Glavina je donio Odluku o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje sportskih programa obuke neplivača „Hrvatska pliva“ u 2024. godini, kojom je za 32 programa dodijeljeno 484.486,34 eura.
 
"Svake godine radimo novi iskorak u potpori programima lokalnog sporta, pa smo i ove godine osigurali dosad najveći iznos sredstava te ćemo s gotovo 4 milijuna eura sufinancirati rekordna 192 programa lokalnog sporta i 32 programa obuke neplivača. Ovim programima osiguravamo uvjete te potičemo na bavljenje tjelesnom aktivnošću naše građane, a posebno djecu i mlade“, izjavio je ministar Glavina, i podsjetio kako je od 2016. sufinancirano gotovo 1000 projekata koje provode udruge, u iznosu od 13,3 milijuna eura za programe lokalnog sporta te više od 140 za provođenje programa „Hrvatska pliva“, financiranih s 1,8 milijuna eura.
 
Ministar je istaknuo kako su kroz sve navedene aktivnosti uključili u sport oko 430.000 građana, od čega 340.000 djece i mladih, a više od 35.000 polaznika programa je naučilo plivati, što predstavlja konkretne pokazatelje ulaganja Vlade u razvoj lokalnog sporta, s naglaskom na djecu i mlade, te će se s takvom podrškom nastaviti i dalje.
 
Cilj ovih programa je provođenje učinkovitih i održivih aktivnosti koje će pridonijeti razvoju sporta, stoji u priopćenju, a usmjerene su na poticanje bavljenjem amaterskim sportom i zdravstveno usmjerenim tjelesnim vježbanjem, organiziranje sportskih natjecanja ili sudjelovanja na sportskim natjecanjima, kao i doprinos očuvanju zdravlja naših građana.
 
Izvor: HINA/Vlada

Pisane vijesti