Hodočašće hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji u Solinu

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor predvodila je danas u Svetištu Gospe od Otoka u Solinu 7. hodočašće hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i njihovih obitelji. Hodočašće hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i njihovih obitelji organiziralo je Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Svetu Misu koja je održana u sklopu hodočašća predvodio je vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac.

Pozdravljajući nazočne hodočasnike potpredsjednica Kosor zahvalila je hrvatskim braniteljima na doprinosu u Domovinskom ratu, napomenuvši kako su oni najzaslužniji za stvaranje slobodne i samostalne Hrvatske. Potpredsjednica Kosor iskazala je poštovanje i svim obiteljima poginulih hrvatskih branitelja i obiteljima 1.105 hrvatskih branitelja i civila koji se još uvijek na popisu zatočenih i nestalih osoba iz Domovinskog rata. Napomenuvši kako hrvatski branitelji i njihove obitelji moraju biti briga čitavog društva pozvala je sve društvene institucije i tijela državnih i lokalnih vlasti na aktivniju skrb prema njima.
Potpredsjednica Kosor uručila je zahvalnice i križeve – umjetničke radove hrvatskih branitelja vojnom ordinariju mons. Jurju Jezerincu i župniku župe Gospe od Otoka don Vinku Sanaderu za pomoć u organizaciji i sudjelovanju na hodočašću. Zahvalnice je uručila i predsjedniku Udruge dragovoljaca Hrvatske ratne mornarice Dušku Mrduljašu te predstavnicima policijske Uprave Splitsko-dalmatinske i Grada Solina. Također je zahvalila na suradnji i sudjelovanju na hodočašću članovima Udruge HVIDR-e Grada Solina.


Potpredsjednica Kosor prije početka hodočašća položila je vijenac i zapalila svijeću ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Solinu.



Pisane vijesti