IV. Nacionalna konferencija za mlade na Bjelolasici

U organizaciji Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti danas je započeo rad IV. Nacionalne konferencije za mlade koja će trajati do 5. listopada 2008. u Hrvatskom olimpijskom centru Bjelolasica. Na Konferenciji sudjeluju članovi Savjeta mladih Vlade Republike Hrvatske, Radna skupina i Povjerenstvo za izradu Nacionalnog programa za mlade, Tijela državne uprave te lokalne i područne (regionalne) samouprave, Savjeti mladih općina, gradova i županija, Vijeća učenika, Izviđačke udruge, Studentske udruge, Vjerske zajednice, udruge i organizacije mladih, predstavnici Obiteljski centrara i podmlatci političkih stranaka.
Cilj ove radne Konferencije je upoznavanje mladih s Nacrtom prijedloga Nacionalnog programa za mlade, a uz javnu raspravu svih sudionika o ciljevima i mjerama dokumenta. Nakon radnog dijela i prijedloga usvojenih na Konferenciji Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti donijet će konačan prijedlog nacrta Nacionalnog programa za mlade, a o kojem će se potom raspravljati na sjednici Savjeta za mladih Vlade Republike Hrvatske.


Teme Konferencije odnose se na pojedina pitanja iz područja djelovanja Nacionalnog programa za mlade:
 Mladi na tržištu rada – problemi i moguća rješenja
 Programi Europske zajednice za mlade u Hrvatskoj
 Zdravstvena zaštita mladih
 Razvoj rekreativnog športa
 Poticanje razvoja mladeškog turizma u okviru Strategije socijalnog turizma
 Neformalno obrazovanje kao važan obrazovni potencijal mladih


Rasprava se održava i kroz radionice: Obrazovanje i informatizacija, Zapošljavanje i poduzetništvo, Socijalna politika, Zdrastvena zaštita i reproduktivno zdravlje, Aktivno sudjelovanje u društvu, Kultura mladih i slobodno vrijeme te Mobilnost, informiranje i savjetovanje.



Pisane vijesti