Kotoriba: Potpredsjednica Vlade posjetila Dnevni boravak za starije osobe i pomoć u kući

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor posjetila je danas u Kotoribi Dnevni boravak za starije osobe i pomoć u kući Općine Kotoriba, priopćeno je iz Ministarstva.

ZAGREB, 15. rujna 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor posjetila je danas u Kotoribi Dnevni boravak za starije osobe i pomoć u kući Općine Kotoriba, priopćeno je iz Ministarstva.

Program Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, pokrenut u siječnju ove godine, provodi se na području nekoliko općina Međimurske županije - Kotoribe, Donje Dubrave, Donjeg Vidovca, Svete Marije, Goričana, Donjeg Kraljevca i grada Preloga.

Svrha je programa poboljšanje kvalitete života starijih osoba na navedenom području, na kojemu je vrlo visok udio starijih osoba, i to prvenstveno samačkih i staračkih domaćinstava.

Programom Dnevnog boravka i pomoći u kući u Kotoribi ove je godine obuhvaćeno više od 200 starijih osoba. Na provedbi programa zaposleno je 13 djelatnika, a u budućnosti se, sukladno povećanju broja korisnika, planira i povećanje broja djelatnika.

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti sufinancira provedbu programa s milijun i 265 tisuća kuna.

Prigodom posjeta Dnevnog boravka ministrica Kosor podsjetila je na slične programe i u drugim hrvatskim općinama i gradovima koji su pokrenuti u suradnji s Ministarstvom te je izrazila želju da takvim projektima budu obuhvaćene sve županije.

Ministrica Kosor posjetila je zatim i Osnovnu školu "Kotoriba" te gradilište nove osnovne škole.



Pisane vijesti