Milanović iz Bruxellesa: "U interesu uspjeha procesa ne mogu biti konkretan oko dogovora sa Slovenijom. Vjerujem u zajedničko rješenje."

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/milanovic_iz_bruxellesa_u_interesu_uspjeha_procesa_ne_mogu_biti_konkretan_oko_dogovora_sa_slovenijom_vjerujem_u_zajednicko_rjesenje.png

Predsjednik Vlade Milanović u izjavama na ulasku u zgradu Europskog vijeća u Bruxellesu, gdje danas i sutra sudjeluje na summitu EU o proračunu, odgovarao je na pitanja novinara o sinoćnjem dogovoru o Ljubljanskoj banci.

"Sve države su već ratificirale ili su u postupku rješavanja ratifikacije. U obostranom interesu zemalja je da se slovenska ratifikacija što prije ostvari." rekao je premijer Milanović te ponovio kako o detaljima ne može govoriti "u interesu uspjeha procesa".

Milanović je prije samog sastanka Europskog vijeća rekao kako je siguran da će se pronaći zajedničko rješenje Slovenije i Hrvatske te vjeruje u uspjeh sinoćnjeg sastanka šefova diplomacije. "Još uvijek nismo definitivno dogovorili, ali idemo prema tome da obje strane budu zadovoljne koliko god je to moguće."

Predsjednik Vlade danas i sutra sudjeluje na sastanku Europskog vijeća u Bruxellesu, na kojem će se raspravljati o višegodišnjem financijskom okviru 2014. - 2020. godine.



Pisane vijesti