Ministrica Pusić o Ljubljanskoj banci: "Vjerujem da smo pronašli rješenje koje odgovara Sloveniji i Hrvatskoj"

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/ministrica_pusic_o_ljubljanskoj_banci_vjerujem_da_smo_pronasli_rjesenje_koje_odgovara_sloveniji_i_hrvatskoj.jpg

"Mislim da postoji put da nađemo rješenje, a vidljiva je i velika mogućnost da ratifikacija krene", rekla je danas ministrica Pusić nakon sastanka sa slovenskim ministrom vanjskih poslova Karlom Erjavcem u Otočcu na Krki.

"Smatram da smo došli do rješenja u okviru kojega postoji nekoliko mogućnosti, no prije svega ga moramo predstaviti našim vladama", kazala je Pusić i zahvalila financijskim stručnjacima Zdravku Rogiću i Francu Arharu koji su napravili odličan posao.

Kako Slovenija ne bi bila posljednja država koja će ratificirati hrvatski pristupni ugovor, ministri su izrazili nadu kako će rješenje biti prihvaćeno u razumnim vremenskim okvirima.

"Danas smo trebali uvjeriti sami sebe da je to dobro rješenje i tu smo se složili. To nije samo jedna mogućnost, ali je u okviru jednog načina razumijevanja problema s različitim varijantama, ako vlade to prihvate imamo rješenje. Naći ćemo se još jednom u Zagrebu, nadam se da ćemo tada imati dogovor o kojem se slažu ne samo nas dvoje već i dvije vlade. To rješenje uključuje ratifikaciju hrvatskog ugovora na vrijeme", naglasila je Pusić, a kolega Erjavec misli da bi time Slovenija ostvarila svoje ciljeve.

Idući sastanak planiran je 19. veljače, prema riječima ministara.



Pisane vijesti