Milošević: Banovina treba pomoć, sada nam je potrebno zajedništvo

Zamjenik predsjednika Stožera za obnovu od potresa, potpredsjednik Vlade Boris Milošević kazao je u Dnevniku HTV-a da je u vrijeme večerašnjeg potresa bio na operativnom sastanku Stožera s predstavnicima lokalne samouprave. Dodao je da su razgovarali o pregledu stanja te rekao kako će teći obnova Banovine.

Milošević je kazao da su nakon večerašnjeg potresa svi odmah uzeli telefone u ruke i zvali hitne službe da izađu na teren. Istaknuo je da za sada nemaju dojava o stradalima, ali oštećenja sigurna ima.

Rekao je da je do sada prijavljeno 25.000 objekata koji su oštećeni u potresu te da statičari svakodnevno obilaze ostale objekte. Potpredsjednik Vlade se pita koliko taj posao ima svrhe, ako potresi postaju svakodnevica i povećava se šteta.

Dodao je kako su Petrinja, Glina, Sisak i ostala mjesta u Sisačko-moslavačkoj županiji postali velika crvena naljepnica. Naglasio je da se protiv potresa ne može boriti niti što prognozirati, ali se mora nastaviti raditi da se pomogne ljudima koji su opet jako uplašeni.

Potpredsjednik Vlade poručio je da Banovina treba pomoć te da se cijela sadašnja situacija ne smije politizirati, već da je potrebno zajedništvo.

Izvor: HRT/Vlada

 



Pisane vijesti | Boris Milošević