Milošević: Moj dolazak u Vukovar korak je u prevladavanju podjela

Potpredsjednik hrvatske Vlade Boris Milošević suglasio se u četvrtak u Vukovaru s ocjenama da postoje podjele u sjećanjima na žrtvu, ali i poručio kako je njegov dolazak u taj grad korak da se te podjele prevladaju.

„Slažem se da postoje podjele, upravo je moj dolazak danas korak da te podjele prevladamo“, rekao je Milošević za N1 Televiziju hodajući, drugu godinu za redom, u Koloni sjećanja, na 30. obljetnicu vukovarske tragedije.

„Danas je dan pijeteta, došao sam se pokloniti žrtvama, iskazati dužno poštovanje obiteljima ubijenih i nestalih“, izjavio je i ocijenio kako Kolona ide dostojanstveno.

Danas Grad pijeteta, sutra Grad života i radosti

„Nadam se i želim da Vukovar danas bude grad pijeteta, sutra grad života, radosti i veselja, ljubavi svih svojih stanovnika, i Hrvata, Srba i i svi nacionalnosti koji u njemu žive“, rekao je Milošević.

Smatra da, kao član SDSS-a u Vladi, može pridonijeti da odnosi Hrvata i Srba budu bolji, pogotovo u gradovima poput Vukovara i Knina.

„Mislim da mogu,  i učinit ću sve sa svoje strane da tome pridonesem. Naravno, ja mogu podnijeti samo dio tereta, drugi dio moraju podnijeti neki drugi“, naglasio je.

„Mi ćemo sa svoje strane, sigurno, uvijek biti spremni da napravimo korak više i da pružimo ruku, da podjele prevladamo i da građani, i Srbi i Hrvati, u ovom gradu, ali i cijeloj Hrvatskoj žive bolje, u atmosferi tolerancije i dijaloga“, naglasio je.

Politika ne smije lomiti stvari preko koljena

Kad je riječ o problemu odvojenih škola i vrtića u Vukovaru za hrvatsku i srpsku djecu, kaže da tu treba poslušati što kažu roditelji, struka i vidjeti što je najbolje.„

Ono što mi kao politika ne smijemo, je prelomiti takve stvari preko koljena, nego pružiti ruku pomoći građanima koji ovdje žive da prevladaju probleme koji postoje“, naglasio je.

„Stanje nije idealno, ali siguran sam i da nije tako crno kako se ponekad u medijima prikazuje i što misle ljudi koji žive izvan Vukovara“, rekao je potpredsjednik hrvatske Vlade.

Izvor: Hina / Vlada

Pisane vijesti | Boris Milošević