Ministar Darko Horvat: Dva potencijalna strateška partnera ozbiljno zainteresirana za Uljanik i 3. maj

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat izjavio je jutros prije sjednice Vlade da dva ozbiljna potencijalna strateška partnera žele provesti dubinsku analizu stanja Uljanika i 3. maja, te su najavili da u roku od pet tjedana mogu izraditi ozbiljnu ponudu.

"Dva ozbiljna potencijalna strateška partnera izrazila su želju da uđu u 'data room' i naprave dubinsku analizu stanja brodogradilišta u Rijeci i Puli. Obvezali su se da vrlo brzo, čak u roku od pet tjedana, mogu izraditi ozbiljnu ponudu", rekao je ministar Horvat.

Pojasnio je da potencijalnim partnerima treba otprilike pet tjedana da  utvrde  pod kojim bi uvjetima i na koji način  mogli ući u brodogradilišta.

Upitan koliko minimalnih plaća još mogu primiti radnici Uljanika, Horvat je rekao kako je, sukladno hrvatskom zakonodavstvu, do pokretanja eventualnog stečaja moguće isplatiti još jednu minimalnu plaću.
Osvrnuo se i na apele da se Uljaniku da još novca:" Takvih trgovačkih društava u Hrvatskoj danas ima stotinjak. Kada bi Vlada na takav način odlučila dijeliti novac državnoga proračuna, mislim da priča ne bi dobro završila", rekao je Horvat.

Napomenuo je da  će radnicima tijekom prosinca, uspije li se odraditi cijeli postupak, biti isplaćen minimalni dio plaće za studeni.
"To je posljednje što država može osigurati prije nego li eventualno nastupi stečaj", naglasio je.

(HINA, Vlada)
 

Pisane vijesti