Ministar Fuchs s predstavnicima Sisačko-moslavačke županije o obnovi oštećenih škola

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs sastao se u srijedu u Ministarstvu s predstavnicima Sisačko-moslavačke županije na temu održavanja odgojno-obrazovnog procesa u području pogođenom potresom, priopćilo je Ministarstvo.
 

Predstavnici županije ministra su izvijestili da su radovi na sanaciji lakše oštećenih objekata su završeni, dok su u školama sa značajnijim oštećenjima radovi započeti, a njihov se završetak očekuje u što bržem vremenu.

Isto tako, za neke škole za čiju su sanaciju potrebni značajniji građevinski zahvati pokrenut je postupak javne nabave za izvođenje radova, ističe se u priopćenju.

Za najviše oštećene objekte kao što su to Srednja škole Petrinja, Gimnazija i Ekonomska škola u Sisku te Srednja škola Glina dogovoreno je da županija što prije počne izradu projektne dokumentacije kako bi se proces maksimalno ubrzao te što spremnije dočekala nova školska godina.

Ministarstvo, dodaje se, osigurava sredstva potrebna za izradu dokumentacije.

Sastanku su nazočili župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić, pročelnik UO za prosvjetu, kulturu i sport Darjan Vlahov, a uz ministra Fuchsa nazočni su bili državni tajnici Stipe Mamić i Tomislav Paljak te pomoćnik ministra Momir Karin.

Izvor: Hina/Vlada
 

Pisane vijesti