Ministar Kirin najavio nadzor splitske i ostalih policijskih uprava zbog slučaja Brodosplit

Ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin najavio je danas da će Ravnateljstvo policije provesti unutarnji nadzor nad radom splitsko-dalmatinske, kao i drugih policijskih uprava, kako bi utvrdilo je li bilo propusta u postupanju u slučaju Brodosplit.

ZAGREB,21. ožujka 2007.(Hina) - Ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin najavio je danas da će Ravnateljstvo policije provesti unutarnji nadzor nad radom splitsko-dalmatinske, kao i drugih policijskih uprava, kako bi utvrdilo je li bilo propusta u postupanju u slučaju Brodosplit.

Ministar je to rekao tijekom saborskoga 'aktualnog prijepodneva', odgovarajući na tvrdnje SDP-ovca Marina Jurjevića da su čelnici splitske policije opstruirali istragu te dezinformirali javnost kad su, prije godinu dana, izjavljivali da u slučaju Brodosplit nema traga kaznenim djelima.

Jurjević je ustvrdio i da su se čelnici PU splitsko-dalmatinske sastali sa svim akterima te afere. "Oni se više bave politikom, nego svojim poslom, što dokazuje i smrt Dijane Brzović", ustvrdio je Jurjević.

Ministar Kirin uzvratio mu je da ponašanje splitske policije ni na koji način nije moglo utjecati na istragu oko Brodosplita, budući da je, kaže, u njoj od prvoga dana sudjelovao sam vrh Ravnateljstva policije i MUP-a, u suradnji s USKOK-om.

"Ravnatelj policije uskoro će provesti unutarnji nadzor, pa će se vidjeti je li bilo propusta", rekao je.

Na pitanje Silvana Hrelje (HSU) kako će Vlada riješiti problem diskriminiranja bivših nositelja stanarskih prava koji žive u nacionaliziranim stanovima, premijer Ivo Sanader odgovorio je da bi najbolje rješenje bio dogovor zaštićenih najmoprimaca s vlasnicima stanova.

Kazao je kako misli da će Vlada pronaći rješenje tog problema, ali i upozorio da je riječ o dvjema skupinama koje ne odstupaju od dijametralno suprotnih stajališta, te da ni jedno rješenje neće zadovoljiti obje strane.

Vladu Jelkovca (HDZ) zanimalo je u kojoj je fazi izrada regulative za uvođenje poreznog broja, na što mu je ministar financija Ivan Šuker odgovorio kako je prijedlog zakona praktično gotov, te da će se uskoro naći u proceduri.

Naglasio je da je riječ o jednom od najdjelotvornijih instrumenata u borbi protiv korupcije, koji će poreznoj upravi omogućiti praćenje svih transakcija te uvid u promet dionicama i leasing pokretnina i nekretnina, te uvesti reda i u davanje socijalnih naknada.

"Socijalna pomoć ići će samo onima koji ne mogu preživjeti, a ne i onima s velikom imovinom", rekao je.

Ministar kulture Božo Biškupić kazao je, pak, kako očekuje da će jedinstvena cijena tiskane knjige povećati konkurentnost tiskarske mreže, bolju dostupnost korisnicima i nižu cijenu knjiga.



Pisane vijesti